Search

Актуална и важна информация: COVID-19

Ваксините-–-митове-и-реалности

Ваксините-ефективен-инструмент

Във връзка с препоръки на Националния оперативен щаб на територията на Република България, свързани с разпространение на COVID-19 в световен план, се обръщаме към всички ученици и родители:

1. Уважаеми ученици, предвид опазване на здравето Ви, следва да ограничите максимално достъпа си до обществени места, в които има струпване на хора. Добре е да избягвате физическия контакт при среща с връстници и други хора, от типа близко общуване, ръкостискане, прегръдка. Приканваме Ви да използвате активно средствата за лична хигиена, които са осигурени от семейството Ви, като ръцете се мият или се дезинфекцират периодично и задължително преди храна и след използване на тоалетна.

Оставането Ви вкъщи ще ограничи възможността за заразяване и предаване на вируса. Времето у дома може да бъде успешно използвано от Вас за упражняване на преподадени вече уроци, както и за запознаване с ново учебно съдържание, което Вашите учители ще ви предоставят по различни канали: чрез обучителна платформа, имейл, групи в социални мрежи и др.

2. Уважаеми родители, вярваме, че е Ваша първостепенната грижа и отговорност да подготвите децата си, като им осигурите лични предпазни средства. Сигурни сме, че като отговорни родители ще следите за здравословното състояние на своето дете и при най-малко съмнение за влошаване на здравето му, ще му осигурите нужната медицинска помощ. Разчитаме на подкрепата Ви в усилията ни да мотивираме децата да се запознават с ново учебно съдържание, предоставено им по различни канали от учителите в тяхното училище. Предвид дългия период на преустановени учебни занятия, се надяваме, че макар и от дистанция, комуникацията с училището и възможността за усвояване на знания няма да бъдат прекъснати.

Статия за работата на ОУ „Найден Геров“ по време на извънредното положение във вестник „Аз-буки“

Въпроси и отговори относно новия коронавирус

Коронавирус-как да се предпазим?

Как да говорим с децата за коронавируса? 

Работа в домашни условия при децата от Подготвителната група в трудна ситуация на физическа изолация

Как да работим безопасно в интернет пространството- съвети за родители и деца

Учениците от ОУ „Найден Геров“ с. Гавраилово получиха устройства, част от кампания „Стара техника за ново начало“ от Център за междуетнически диалог и толерантност АМАЛИПЕ -http://amalipe.site/newsite/gavrailovo-tehnika-darenia/?fbclid=IwAR22fByQZIT2nj7sHAKdMvZ1A4Wf2w01T03RLhgD8aFQ5ofCk5aHlmPKQg0

История за коронавируса